Hekwerk schilderenHekwerk schilderen

Met oog voor duurzaamheid

Driessen Verf is als leverancier van Sigma Coatings, Boonstoppel Verf, Glidden en ProGold partner van PPG Coatings. Het is de missie van PPG om haar impact op de samenleving en het milieu te verminderen. Wij dragen daar ook graag ons steentje aan bij.

Alle producten van PPG die Driessen Verf levert, worden beoordeeld op drie aspecten: ecologisch, sociaal, economisch. PPG kijkt naar wat het product doet met het milieu en met de samenleving en wat het oplevert. Sigma biedt daarnaast een compleet assortiment van producten met DUBOkeur®. Dit is een onafhankelijk milieukeurmerk, dat bewijst dat een product of grondstof tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Zo kan elk project duurzaam worden uitgevoerd. Lees hier meer over de visie van Sigma Coatings op duurzaamheid of over het DUBOkeur®

Minder CO2-uitstoot door duurzame keuzes

Driessen Verf begeleidt je graag bij het duurzamer uitvoeren van je werk. We adviseren over duurzame producten en het verlengen van onderhoudsintervallen. Dit bespaart kosten én CO2. Na verloop van tijd zijn er minder verf en andere materialen nodig, wat grondstoffen en energie bespaart. Het verlaagt ook het aantal autoritten van vakmensen. Bovendien trainen we schilders om duurzaam met materialen om te gaan. Een advies met biobased producten? Ook dat is geen probleem, de Sigma S2U Allure Gloss is bijvoorbeeld een 51% biobased product!

Efficiënte bezorging

Als Driessen Verf werken we ook aan een duurzamere bedrijfsvoering. We zijn bezig om ons wagenpark te vervangen door elektrische auto’s. We bezorgen zeer efficiënt dankzij de software van Bumbal, waardoor we gemiddeld 5% aan kilometers besparen. Dat is circa een ton CO2-reductie per voertuig per jaar.