Hekwerk schilderenHekwerk schilderen

Bijna 100 jaar Driessen Verf: van verfwinkel tot groot bedrijf

De lange geschiedenis van Driessen Verf begon bij Jan Driessen, die in 1925 zijn eigen schildersbedrijf startte. Dat bedrijf verkocht hij al snel, want hij zag meer handel in een kleine winkel voor de verkoop van verf, behang en glas. Een slimme beslissing, want Driessen Verf groeide uit tot een succesvol bedrijf met zeven vestigingen in Noord-Brabant.

Jan Driessen kocht zijn eerste winkel in Helmond voor 1000 gulden. Op afbetaling, want zoveel geld had hij zelf niet. Zoon René Driessen: “Mijn vader had een goede handelsgeest én een goed gevoel voor humor. Hij noemde zichzelf Rembrandt en zorgde uitstekend voor zijn klanten. De goede service waar Driessen Verf bekend om staat, zat er bij mijn vader van nature al in.”

Van klein naar groot

Jan Driessen verkocht voornamelijk verf aan particulieren. Rond 1975 veranderde dat: toen opende Driessen Verf haar eerste groothandel in glas en verf in Helmond. “In 1970 kwam ik bij mijn vader in zaak”, vertelt René. “Het bedrijf ontwikkelde zich de jaren daarna tot de bekendste en meest betrouwbare leverancier van glas, verf en behang in de regio Helmond. Maar toen mijn kinderen in de zaak kwamen, bleek dat hun hart bij de verf lag. Ik heb de glashandel verkocht en de focus ligt sindsdien volledig op verf.”

Regionale spreiding

Rond het jaar 2000 zag Driessen Verf dat er iets moet gebeuren. “Onze concurrenten hadden meer vestigingen en dus was het voor ons noodzakelijk om onze activiteiten in Noord-Brabant uit te breiden”, zegt René. “We moesten samenwerkingen aangaan of bedrijven overnemen.” De eerste mijlpaal was de overname van Meijdenberg Tierolff met vestigingen in Tilburg en Roosendaal, een groot glas- en verfbedrijf dat ruim 130 jaar geleden van start ging. Daarmee had Driessen Verf zijn regionale spreiding te pakken. Eric van Iersel trad in 2005 aan als directielid en niet veel later voegde de zoon van Réne, Ruud Driessen, zich bij de directie.

Ambities waargemaakt

“Onze ambities bleven groot: we wilden de grootste bouwverfleverancier van het zuiden worden”, zegt René. “Dat betekende dat we ons werkgebied verder moesten uitbreiden. In 2007 kochten we Martin Verf in Eindhoven en daarna volgde Van Hassel Verf in Breda waarmee we de strategische lijn van Oost-Brabant naar West-Brabant voor de distributie van verf en non-paint hadden gerealiseerd. Later openden we vestigingen in Best en Oosterhout, om onze relaties nog beter van dienst te kunnen zijn. Door inventief te zijn en alle ruimte te benutten, hebben we onze ambitie waargemaakt. Driessen Verf staat nu sterk in de markt en is een betrouwbare partner voor veel schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijven in Noord-Brabant. Daar ben ik heel trots op.”